HTML

Géza bácsi a hit és erkölcstanról

Friss topikok

Újra itt!

2014.03.12. 16:40 Gézabiker

Kedves Olvasó!

Bár elmúlt egy kicsit az idő a legutolsó bejegyzés óta, de nem telt el tétlenül és eseménytelenül. Már sok tapasztalat gyűlt össze, melyet szívesen megosztok, de a legfontosabb, hogy megismertessem a 2014-es év H&E (Hit és Erkölcstan) evangélikus hirdetéseivel.

http://hitoktatas.lutheran.hu/

és

http://hitoktato.evangelikus.hu/

Legelőször is a szülőkhöz szólunk megindítóan: http://hitoktatas.lutheran.hu/szuloknek

Az első H&E év felén is túl vagyunk és néhány dolgot megállapíthatunk.

  • Az iskolák általában segítik a H&E egyházi vonatkozású óráinak megvalósulását. Próbálnak tantermet biztosítani, segítenek a fénymásolásban, ha arról van szó. (Bár némi órarend változásról nem mindig értesítenek bennünket, de biztos sok a dolguk.)
  • A gyermekek lelkesek és a világ legtermészetesebb dolgának tartják, hogy ha hittanóra jön, készen állnak a hitoktató fogadására. A nagyobbak a hittanteremhez mennek, a kisebbek várakoznak a termükben.
  • A gyermekek nem maradnak ki semmiből! Mivel az osztályok legalább fele elmegy valamilyen Hittanra. Nincs cikizés, kellemetlenkedés.
  • Az osztályfőnökökkel mindenhol jó kapcsolat alakult ki.

2014-es tapasztalataink: Azért van, ahol elakadnak az információk arról, hogy mikor és hol lesznek a szülői tájékoztatók, a plakátjainkat nem tehetjük ki a hirdetőre, ilyesmi. Ilyenkor mindig jogszabályi háttérre hivatkoznak. Tehát megállapítható, hogy a problémásítás vezetésfüggő. Az első osztályosokat illetően az lenne korrekt, hogy már az óvodába behívnak bennünket, ahol egy szülőin elmondhatjuk, kik vagyunk és mit tanítunk. Ha ez nem történik meg, akkor minden iskolába kell eljutnunk, ahol, ha szót kapunk 1-2 percben elmondjuk mondanivalónkat. Ez több helyen is így történik, szóval kezd kialakulni a jó kapcsolat.

Gézabá

Szólj hozzá!

Címkék: 2014 Hit és Erkölcstan evangélikus hitoktatás Budaörsön

A bejegyzés trackback címe:

https://gezabacsi.blog.hu/api/trackback/id/tr735856846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása