HTML

Géza bácsi a hit és erkölcstanról

Friss topikok

1. számú iskola

2013.03.26. 18:33 Gézabiker

Kedves Olvasóm!

Zavarban vagyok! Nem szoktam, de most abban vagyok. Mert egyrészről egy korrekten megszervezett alkalmon vehettünk részt mi hitoktatók. Millió szék bekészítve, kihangosítás beélesítve, előadói asztal megterítve (kisvirág!), szülők megszólítva - minden! Full extra szolgáltatás a fullos vadi új iskolában. Másrészről ez egy olyan alkalom volt, ahova minden szülőt hívtak, az egyházak bemutatkozhattak, csak éppen nem jött el senki, csak a legeltántoríthatatlanabbak. A lényeg, hogy volt köztük evangélikus is!!! Beszéltünk a szülőkhöz (mind a négyhez!) néhány percet és utána jött az ismerkedés. A megjelent családnak nagyon örültünk, tudván, hogy a hóhelyzet is eltántoríthatta volna őket, de nem. Isten hozta őket a gyülekezetben!

Az egész 20 perc volt. A megjelent szülők tudták hova jöttek, milyen jogaik és lehetőségeik vannak, újat alig mondtunk nekik. A megbeszélés után az igazgatói irodában leültünk egy kicsit...

Át szerettem volna adni a plakátot, hogy tegyék ki, de mivel csak nekünk volt, azért azt a választ kaptam, hogy míg a többieké nincs itt, addig velük szemben nem lenne tisztességes ez a lépés! Csak pislogtam, de nem válaszoltam, mert szeretnénk a jó kapcsolatot ápolni, de az biztos, hogy ez valami nagyon félreértelmezett, furcsa elképzelés arról, mi a korrekt? Ugyanis ez nem verseny. De így most azzá lenne? Én nem akarok senkivel sem versenyezni! Már az ökumenikus imahéten egyértelműen lerendeztük ezt egymás között, sőt imádkoztunk is a szép és méltó rendért! Akkor januárban!

Szóval megtörtént egy újabb alkalom, ahol nem volt mód beszámolni a szülőknek arról, hogy miről is szól ez az egész, hogy magunk bátorítsuk őket kihasználni a lehetőségeiket és együtt örvendezni afelett, hogy a hittan méltó helyére került. Kár...

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gezabacsi.blog.hu/api/trackback/id/tr395174101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lehobetti 2013.04.04. 16:08:44

Kedves Géza!
Szomorúan olvasom blogodban a fennálló helyzettel kapcsolatban.
Az én meglátásom a következő:
A probléma gyökere abban rejlik, hogy az érintetteket, azaz minket elsős és 5.-es szülőket, egyáltalán nem, vagy csak késve informáltak a változásokról. Azt gondolom,már az óvodákban el kellett volna kezdeni a tájékoztatást ez ügyben de akár rövid levélben is értesíthették volna a szülőket az erre illetékesek.
A nyílt napon a leendő elsős szülők töredéke volt csak jelen, aki nem tudott ott lenni az elképzelhető, hogy csak a beiratkozás napján szerez tudomást a jövő tanév változásairól.
Hogy az 5.-esek szülei miért nem voltak jelen a tájékoztatáson, számomra érthetetlen. Úgy gondolom, ha ennek fontosságát egy rendkívüli szülőin vázolják,több érdeklődő lett volna.
Feltételezem, minden szülőt érdekli a gyermeke sorsa. Ha nem akkor sajna baj van.
Bízom benne, hogy a beiratkozás után, több érdeklődő keres meg benneteket.
Szép napot. Üdv.
süti beállítások módosítása